Panacotta med jordbær- og basilikumspesto
En frisk vri på denne italienske klassikeren. Håper det smaker!
Du trenger:
- - Til panacottaen -
- 3 gelatinplater
- 1 vaniljestang
- 5 dl kremfløte
- 1 dl sukker
- - Til pestoen -
- 50 gram pinjekjerner
- 50 gram hvit sjokolade
- En liten potte ferske basilikum blader, kan byttes ut med mynte.
- Sukkerlake av 1dl vann og 1/2 dl sukker
- 2 ss sitronsaft
- 1 korg, ca. 300 gram jordbær
Slik gjør du:
- Panacotta:
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Lag et snitt i midten på vaniljestang og skrap ut vaniljefrøene.
- Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og vaniljefrøene i en kjele. Ta kjelen av platen og fjern vaniljestangen.
- Klem ut vannet fra gelatinplatene og vend inn i fløten. Bland godt til all gelatinen har løst seg opp i den varme fløten.
- Avkjøl fløten litt før den helles I små porsjonsformer. Avkjøles i 4 timer til den har stivnet.
- Basilikumspesto:
- Kok opp vann og sukker til sukkerlake.
- Rens basilukumsplanten og legg til side noen av bladene til pynt.
- Ha sjokolade, pinjekjerner, sitron, basilikum og sukkerlake i en blender og lag en grovkornet pesto. Man kan også bruke stavmikser til dette eller morter.
- Rens og del jordbærene og topp den avkjølte panacottaen med jordbær og basilikum pesto rett før den skal serveres. Til slutt, dandér med basilikumbladene du la til side.
- Tips : Basilkum kan også byttes ut med mynte
aichasmat
This author has not supplied a bio yet.