Ostekake i glass med appelsin

Nå går det mye i sitrusfrukt hos meg, særlig røde appelsiner.  Jeg bruker muligheten siden man kun får tak i dem mellom januar og april. Røde appelsiner er søtere enn vanlige appelsiner og smaker helt nydelig!

I går laget jeg ostekake i glass med Savoiardi kjeks (fingerkjeks) dynket med appelsinjuice, ostekakefyll , appelsingele og røde appelsiner. En skikkelig god og frisk avslutning på et måltid.

Ostekake i glass med appelsin

Porsjoner: 6

Ingredienser

  • 1 pakke Savoiardi kjeks (fingerkjeks)
  • 2 appelsiner
  • Ferskpresset appelsinjuice
  • 2.5 dl vann + 1.5 dl vann (eller banding av vann og juice for mer smak)
  • 1 pakke appelsingele
  • 125 gram kremost naturell
  • 1.5 dl lettrømme
  • 2 ss melis
  • 1,5 dl kremfløte

Slik gjør du

  1. Kok opp 2.5 dl vann og rør i appelsingelépulver til det er oppløst. Del appelsingeléen i to porsjoner. Ha 1.5 dl vann eller en blanding av appelsin juice og vann (for mer appelsinsmak) i den ene porsjonen med gelé. Den skal brukes til lokk på desserten. Den minste porsjonen skal blandes i kremen. Sett begge til side og avkjøl til romtemperatur.
  2. Visp sammen kremost og lettrømme. Sikt inn melis og visp til alt er godt blandet. Pisk kremfløte i en annen bolle til luftig krem. Vend kremen inn i ostemassen. Tilsett den minste porsjonen flytende og avkjølte geléen mens du rører. Pass på at alt blir godt blandet. Smak om det er søt nok.
  3. Finn frem glass. Dypp fingerkjeksen i appelsinjuice og la de trekke litt. Pass på at de ikke blir for bløte. Legg et lag fingerkjeks tett sammen i bunnen av porsjonsglassene. Brekk noen, for å fylle ut mest mulig.
  4. Fordel kremen over kjeksen. Sett ostekaken i kjøleskapet en time, til den har satt seg litt.
  5. Ta glassene ut av kjøleskapet. Øs forsiktig geléen med en spiseskje over ostemassen så du ikke får merker i ostekremen. Sett tilbake i kjøleskapet i ca 3-4 timer til geléen har stivnet.
  6. Skrell appelsin og skjær i én og én appelsinbåt, innimellom de hvite hinnene, slik at du kun har rene fine appelsinfileter. De legger du på rett før servering.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.