Spagetti med grønnkål pesto og basilikum scampi

Grønnkål er den mest vitaminrike og mest hardføre av de dyrkete kålsorter. Den er noe av det sunneste du kan sette tennene i og er supergod som pesto.

 

 

grønnkål pesto

Spagetti med grønnkålpesto og basilikum scampi

Personer: 4

Ingredienser

  • 300 g fullkorn Spagetti
  • 400 g skrelte scampi
  • 1 ss olivenolje
  • 2 ss basilikum, hakket og ekstra blader til pynt
  • 1 rød chili, hakket
  • 150g grønn grønnkål, renset for stilker
  • 5 ss revet parmesan
  • 4 ss pinjekjerner, ristet i tørr panne
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss sitronsaft
  • 5 ss extra Virgin olivenolje

Slik gjør du

  1. Begynn med å lage pesto. Ha grønnkål, parmesan, pinjekjerner og hvitløk i en foodprosessor til finhakket. Tilsett sitron saften og olje mens maskinen fremdeles er i gang. Lag en middels grovkornet pesto. Ha gjerne i mer olje om den virker for tykk. Kok pasta i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hel av vannet, men ta vare på 1 dl kokevann til å røre sammen pastaen med. Ha pastaen tilbake igjen i kjelen. Bland scampi, olje, basilikum og chili i en bolle. Krydre med litt salt og pepper Varm en stekepanne over middels høy varme. Stek scampi i to omganger i 2-3 minutter eller til rekene skifter farge. Rør halve pesto porsjon og reservert kokevannet i pastaen og bland godt. Fordel pastaen på tallerken toppet med scampi og mer basilikum. Server med resten av grønnkål pestoen ved siden av.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.