Sjokoladesnurrer
Noen ganger trenger man bare en bolle eller sjokolade for å redde dagen – eller begge deler 🙂
Ingredienser
- 125 g smør
- 5 dl melk
- 50 g gjær
- 125 g sukker
- 800 – 900 g hvetemel eller spelt
- -
- FYLL
- 50 gram smør
- 4 ss brunt sucker
- 1 ss kanel
- 200 gram mørk sjokolade, finhakket
Slik gjør du
- Smelt smøret og bland i melken. Varm blandingen til lunken 37°C (fingervarmt ) Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker og mel, litt om Elt deigen godt i ca 5 minutter i kjøkkenmaskin. Sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse i 40 minutter Del deigen I to og kjevle leiven ut til et rektangel. Pensle over med smeltet smør, dryss over brunt sukker og hakket sjokolade. Rull sammen til en stor pølse. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 minutter. Pensle med vann eller egg og stek i ovnen på 220°C i 10 – 12 minutter