Sjokoladesnurrer

Noen ganger trenger man bare en bolle eller sjokolade for å redde dagen – eller begge deler 🙂

Sjokoladesnurrer

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 125 g sukker
  • 800 – 900 g hvetemel eller spelt
  • -
  • FYLL
  • 50 gram smør
  • 4 ss brunt sucker
  • 1 ss kanel
  • 200 gram mørk sjokolade, finhakket

Slik gjør du

  1. Smelt smøret og bland i melken. Varm blandingen til lunken 37°C (fingervarmt ) Rør gjæren ut i væsken. Tilsett sukker og mel, litt om Elt deigen godt i ca 5 minutter i kjøkkenmaskin. Sett deigen på et lunt sted og la heve til dobbel størrelse i 40 minutter Del deigen I to og kjevle leiven ut til et rektangel. Pensle over med smeltet smør, dryss over brunt sukker og hakket sjokolade. Rull sammen til en stor pølse. Skjær hver rull i ca 2 cm tykke skiver. Sett skivene på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 minutter. Pensle med vann eller egg og stek i ovnen på 220°C i 10 – 12 minutter

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.