Regnbuesalat

Velsmakende middagssalat med alle viktige komponenter for å gjøre den både næringsrik og mettende.#belgvekster

 

 

 

 

 

Regnbuesalat

Personer middag: 4

Ingredienser

  • Til betene:
  • 2 rødløk
  • 2 polkabeter (rød- og hvitstripete rødbeter)
  • 1 dl eplesidereddik
  • 2 dl sukker
  • 1⁄2 ts salt
  • Til quinoa og mango:
  • 1 1⁄2 dl quinoa
  • 1 stor mango, i terninger
  • Litt persille, hakket
  • 1 lime, saften av
  • Til bønner
  • 1 pakke/boks, ca. 300 g sorte kokte bønner
  • 1 hvitløkfedd, finhakket
  • 1 ss sriracha eller annen chilisaus
  • Extra virgin olivenolje
  • 2–3 tomater, i skiver eller terninger
  • 1 ts eddik
  • Salt & pepper
  • 2 avokadoer

Slik gjør du

  1. Skjær rødløk og polkabeter i tynne iver. Bruk gjerne mandolin eller ostehøvel for å få betene så tynne som mulig.
  2. Kok opp 3 dl vann, eddik, sukker og salt. La det småkoke til sukkeret er løst opp. Legg beter og løkskiver over i den varme laken og trekk kjelen til side. La løk og beter ligge og avkjøle i laken.
  3. Kok quinoa i lettsaltet vann etter anvisningen på pakken. Avkjøl og vend inn mango, persille, limesaft og 2 ss olivenolje. Smak til med salt og pepper.
  4. Rør hvitløk og chilisaus i bønnene og smak til med salt og pepper. Del tomatene og bland i eddik, olivenolje, salt og pepper. Anrett salaten med de forskjellige tilbehørene. Legg på avokadoskiver og drypp litt olivenolje over hele salaten.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.