Pasta Quattro Formaggi
Pasta Quattro Formaggi ( pasta & four cheeses) recipe in english at the bottom of the page👇🏾Jeg har sagt det før og sier det igjen. Italias mat er full av enkle, raffinerte retter som gjør deg salig. Denne retten er kanskje noe av det beste og enkleste jeg vet om og så får jeg brukt alle osterestene mine også.
Ingredienser
- 2 dl fløte
- 50 g gorgonzola, roquefort eller en annen blåost
- 100 g mascarpone eller philadelphiaost
- 50 g parmesan eller pecorino revet
- 50 gram fontina, eller andre osterester som måtte finnes i kjøleskapet.
- 1 knivsodd muskat
- Salt
- Pepper
- 500 g penne pasta
Slik gjør du
- Kok opp saltet vann og tilsett pasta. Følg pakkeanvisningen for koketid. Ha fløte i en kjæle og kok forsiktig opp på lav varme. Rør i alle ostene og kok forsiktig i ca 5 minutter under stadig omrøring til osten har smeltet og sausen begynner å tykne litt. Smak til med muskat, pepper og salt og bland den ferdigkokte pastaen i sausen. Er sausen for tykk kan du blande i litt pastavann. Server pastaen toppet med nykvernet pepper.
Pasta Quattro Formaggi, serves 4
Pasta & a simple cheese sauce is all it takes to make one happy.
Brilliant!
50 g gorgonzola, roquefort or other blue cheese
100g mascarpone or philadelphia cheese
50g parmesan or pecorino, grated
50 grams Fontina, or other cheese residues found in refrigerator
1 pinch of nutmeg
salt and pepper
500g penne(pasta)
ingredients
2 dl cream50 g gorgonzola, roquefort or other blue cheese
100g mascarpone or philadelphia cheese
50g parmesan or pecorino, grated
50 grams Fontina, or other cheese residues found in refrigerator
1 pinch of nutmeg
salt and pepper
500g penne(pasta)