Mors osteform med plommer
Recipe for flourless cheesecake with plums in english at the bottom👇🏾
Prøv også samme oppskriften med rabarbra eller blåbær.
Try also the same recipe with rhubarb or blueberries.
Ingredienser
- 200 g + 2 ss sukker
- 6 egg
- 600 g (2 beger) vaniljekesam
- 500 g ricotta
- 5 ss maisenna
- 1 liten økologisk sitron, saften og 2 ts revet sitronskall
- ca 400 gram plommer
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 175°C
- Bland egg og sukker i en bolle og visp i 1 minutt. Tilsett kesam, ricotta, maisenna, sitronsaft og skall. Rør alt sammen til en jevn røre. Hell røren i en smurt paiform. Vend plommer i 2 ss sukker og fordel frukten forsiktig jevnt opp på ostemassen. Røren er tynn og plommene kan lett synke litt, men det gjør ikke noe. Stek på nest nederste rille i ca. 45 minutter. Avkjøl i minst 3 timer før servering. Dryss gjerne litt melis over kaken.
Flourless cheesecake with plums, serves 8 - 12
This is a popular dessert in our family. Baked cheesecake with fruit and without flour. Easy, tasty and perfectly if you are serving a crowd. The recipe can easily be halved and the fruit can be varied with berries, apples, pears, plums , etc. . .
2 dl sugar
5 tablespoons cornstarch
600 g quark
500 g ricotta
1 teaspoon vanilla sugar
1 lemon, juice and 2 teaspoons lemon rind
400 grams plums
Ingrediens
6 eggs2 dl sugar
5 tablespoons cornstarch
600 g quark
500 g ricotta
1 teaspoon vanilla sugar
1 lemon, juice and 2 teaspoons lemon rind
400 grams plums