Mexikanske nacho poteter
Recipe for nacho potatoes in english at the bottom of this page. Meksikansk nachos er gjerne knyttet til tacokveld og helgekos. Hvorfor ikke bytte ut maischipsene med poteter istedenfor og lage nachospoteter. Da kan du servere retten hele uken. Du kan lage den slik jeg har gjort i dag som vegetarmiddag med.
men du kan også tilsette kjøtt , kylling og bønner sammen med en klatt rømme. Dette er lettvint og skikkelig digg!
Ingredienser
- Til poteter:
- 1, 2 kg poteter
- 1 ts spisskummen
- 1/4 ts røykt paprika
- ½ ts søt (vanlig)paprika
- ½ ts chiliflak
- ½ ts pepper
- Havsalt
- Olivenolje
- ca 100 g revet ost
- Til pico de gallo (tomat salsa)
- 4 tomater, hakket
- ½ løk, hakket
- 1 fedd hvitløk
- ½ grønn chili
- en neve frisk koriander hakket
- salt pepper
- litt olivenolje
- 1/2 lime, juice
- Til guacamole:
- 2 modne avokado, most
- ½ lime, juice
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- ½ rød chili, renset for frø og finhakket eller litt chiliflak
- Salt
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200°C
- Del potetene på langs i båter (jeg steker potetene mine med skall på). Dryss krydder og salt over potetene og hell over litt olivenolje. Bland alt sammen med hendene. Stek potetene i ca. 30 minutter og snu dem halvveis . Husk på at uansett hva oppskriften sier, steker du dem til de er ferdig. De skal være litt sprø og brun. Når potetene er ferdig stekte drysser du over revet ost og setter potetene tilbake i ovnen til osten har smeltet. Fordel pico de gallo og guacamole over potetene og server med en gang.
- Pico de gallo:
- Bland tomater med finhakket løk, hvitløk, koriander og chili. Tilsett limejuice og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
- Guacamole:
- Bland most avocado med limejuice, hvitløk og chili. Smak til med salt.
Mexican Nacho potatoes
Potatoes
1, 2 kg of potatoes1 teaspoons cumin
1/4 teaspoon smoked paprika
½ teaspoon sweet (regular) paprika
½ teaspoon chilli flakes
½ teaspoon pepper
Sea salt
olive oil
Approximately 100 g grated cheese Preheat oven to 200 ° C Cut potatoes lengthwise into wedges . Sprinkle spices and salt over the potatoes and pour over some olive oil. Blend everything together with your hands. Bake the potatoes for about 30 minutes and turning them halfway. Remember that no matter what the recipe says, fry them until they are finished, they should be a bit crispy and brown. When potatoes are done sprinkle over grated cheese and put the potatoes back in oven until cheese has melted. Topp the potatoes with pico de gallo and guacamole and serve immediately with sour cream. (You can also add meat and beans if you want).
Pico de gallo / tomato salsa)
4 tomatoes, chopped½ onion, chopped
1 clove garlic
½ green chilli
a fistful of fresh coriander chopped
salt
pepper
oliveoil Mix tomatoes with the chopped onion, garlic, coriander and chili. Add lime juice and olive oil. Season with salt and pepper.