Marokkansk aubergine og kikerter salat

Recipe for Moroccan eggplant and chickpea salad in english at the bottom of the page.👇🏾

I Marokko er vi veldig glad i mange forskjellige typer kokte salater . Både som tilbehør, forrett eller som en del av et mezze. Denne deilige salaten er også et perfekt vegetar måltid, smårett eller lunsj. #belgvekster

 

 

Marokkansk aubergine og kikerter salat

personer: 4

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 400 g ferdigkokte kikerter
  • 1 neve frisk koriander, hakket
  • 1 rødløk
  • -
  • Dressing
  • 1 fedd hviløk, finhakket
  • 1 ts paprika
  • 1 ts spisskummen
  • 1 klype hot paprika
  • 1-2 ts flytende honning
  • 2 ss OIivenolje

Slik gjør du

  1. Del auberginene i 2 på langs. Skjær i skiver og legg på en stekeplate. Hell over litt olje, dryss med salt og pepper. Blant godt og stek under grillelementet i stekeovn i ca 8 – 10 minutter. Snu på dem halvveis under stekingen. Stek til de er litt brune og myke. Hell vannet av kikkertene og skyll. Ha dem i en bolle sammen med auberginskiver, løk og koriander. Tilsett alle ingredienser til dressingen og bland i salaten.

MOROCCAN EGGPLANT AND CHICKPEAS SALAD. Serves 4

Ingredients

2 aubergines
400 g cooked chickpeas
fresh coriander, chopped
1 red onions, chopped

- dressing
1 clove garlic, finely chopped
1 teaspoon sweet paprika
1 teaspoon cumin
1 pinch of hot paprika
1-2 teaspoon of liquid honey
2 tablespoon olive oil

Method

Divide the aubergines in two lengthwise. Cut into slices and place on a baking tray. Pour over some olive oil and sprinkle with salt and pepper. Mix well and roast under the grill element ( or just roast them) in the oven for about 8 - 10 minutes. Turn them halfway during cooking time. Grill or roast until they are a brown and soft. Pour the water of the chickpeas and rinse under running water. Add them in a bowl with the roasted eggplant slices, chopped onion and coriander. Add all ingredients for the dressing and mix in the salad.

2 Comments

  • Vegetar mezze /tapas – Aichas Mat 17. desember 2015 (13:25)

    […] oppskriftene ved å klikke på den enkelte retten her zaalouk som er en aubergin og tomatdipp, aubergin og kikertersalat. marokkansk tomat og agurk salat, lettlaget […]

  • comment-avatar
    Marina 7. februar 2018 (21:15)

    Nydelig! Slik som alle dine oppskrifter. Jeg er så glad i auberginer og lurer på om du har din egen oppskrift på siciliansk kaponata?

Legg igjen en kommentar til Marina Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.