Hummus med gresskar eller gulrot med artisjokkhjerter
Pumpkin or Carrot hummus with artichoke hearts recipe in english at the bottom of the page 👇🏾
I vegetarboken min «Den grønne maten» har jeg samlet oppskrifter på vegetarmat vi har spist i vår familie de siste 2 årene. Det er mange kapitler med småretter, supper, fullverdige middager og et helt kapitel med hummusoppskrifter. Hummus kan serveres og lages på forskjellige måter. Denne oppskriften her på hummus med ovnstekt gulrot og artisjokkhjerter var det ikke var plass til i boken. Superfin middag med brød og oppskårne grønnsaker og kan også serveres som snacks eller forrett. #belgvekster
Ingredienser
- Hummus:
- 400 g gresskarkjøtt eller 4-5 gulrøtter, skrell og skjær i skiver
- 3 fedd hvitløk hele med skall
- 1 boks ( ca. 240 g) ferdigkokte kikerter
- 2 -4 ss vann fra kikertene
- 3 ss tahini
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts paprikapulver
- litt Cajennepepper
- 1 sitron, saft
- Topping:
- 1 boks artichokhjerter
- 2 -3 ss ristete pinjekjerner
- Litt hakket persille
- Ekstra virgin Olivenolje
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 200 °C
- Bland gresskar eller gulrøtter med litt olje og legg utover bakepapir dekket stekebrett sammen med hele hvitløksfedd med skall på. Stek i ca 20 minutter til gulrøttene er myke og avkjøl litt.
- Skvis bakt hvitløk ut av skallet og bland sammen med gresskar/gulrøtter og øvrige hummus ingredienser, unntatt vannet fra kikertene. Det skal tilsettes etter behov.
- Kjør alt til puré i kjøkkenmaskin eller med stavmixer. Hummusen skal ha en myk konsistens. Tilsett litt vann fra kikertene om nødvendig og smak til med salt.
- Fordel nå hummus utover en tallerken og lag en spiralformet fordypning med skje. Del artichokehjerter i to og fordel over hummus. Strø over pinjekjerner og hakket persille og topp alt sammen med litt olivenolje. Server hummus med godt brød og gjerne en salat til middag
PUMPKIN OR CARROT HUMMUS WITH ARTISJOK HEARTS AND PINE NUTS
Ingredients
HUMMUS:500 pumpkin flesh or 4-5 carrots, peel and cut into slices
3 cloves garlic whole with shelll on
1 box (about 240 g) cooked chickpeas
About 2 - 4 tablespoons water from the chickpeas
3 ss tahini
1 teaspoon cumin 1/2 teaspoons of sweet paprika
Some cayenne pepper
1 lemon, juice TOPPING:
1 box of artichoke hearts
2 -3 tablespoons toasted pine nuts
Chopped parsley
Olive oil
Method
Preheat oven to 200 °C/Bland pumpkin or carrots with a some oil and spread over baking paper covered baking pan. Add garlic clove with shell on. Roast for about 20 minutes until the carrots are soft. Allow to cool a little. Squeeze roasted garlic cloves out of the shell and mix with pumpkin/carrots and the other hummus ingredients, except the water from the chickpeas. This should be added as needed. Run everything for purée in a kitchen machine or hand blender. Hummus must have a soft consistency. Add some water from the chickpeas if necessary and season with salt. Now spread hummus on a plate and garnish. Cut artichoke hearts in two and put on top of the hummus. Sprinkle with toasted pine nuts and chopped parsley and top all of it with some olive oil. Serve hummus with good bread.