Sildesalat med rødbeter og epler

Det er ikke helt jul uten sild på lunsjbordet vårt. Jeg lager som oftest 3 – 4 forskjellige varianter og i år skal denne sildesalaten være en av variantene.

Sildesalat med rødbeter og epler

Personer: 4 - 6

Ingredienser

  • 6 sildefilet, jeg bruker kryddersild
  • 1 glass syltete rødbeter (bruttovekt 580g glass med lake), kutt i små terninger 
  • 1 liten rødløk, finhakket
  • 1 eple i terninger
  • 1 eple i terninger
  • 2 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts pepperot
  • 2 ss eller mer lake fra rødbeter
  • 1 dl gresssløk
  • Pepper og Salt

Method

  1. La sildefiletene ligge i kaldt vann i 1 til flere timer eller til silden er passe salt. Hell av vannet, tørk sildefiletene og skjær dem i biter.
  2. Rør sammen rømme, majones og pepperot . Tilsett løk, eplebiter, gressløk og rødbeter og smak til med rødbetlake, salt og pepper.
  3. Vend sildebitene inn i salaten. Hell blandingen over i et glass eller skål og legg på lokk. 
  4. Pynt med eplebiter, rødløk og gressløk når den skal serveres.

Additional Info

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.