Vannmelonsalat med syltet rødløk og fetaost
Vannmelon, syltet rødløk og fetaost er en frisk og nydelig kombinasjon av surt, søtt og salt. Lag gjerne syltet rødløk i god tid, ca. en time før bruk eller enda tid ligere. Rødløk er deilig tilbehør å ha i kjøleskapet til nesten hva som helst om det blir noe til overs.
Ingredienser
- ½ Vannmelon, i båter eller trekanter
- 3 ss gressløk eller mynte, Mynte er min favoritt, men begge deler fungerer bra.
- ca 2 ss olivenolje
- 1 lime, saften
- 100 gram feta ost
- -
- Til Syltet rødløk :
- 2 rødløk, skjæres i tynne skiver
- 0,5 dl hvitvinseddik
- 1 dl sukker
- 1.5 dl vann
- Litt salt
Slik gjør du
- Kok opp eddik, sukker, salt og vann og hell den varme eddikblandingen over løken. Ha løken i et rent glass med lokk eller dekk til med med plastfolie og sett kjølig. Bland vannmelon og syltet rødløk på et stort fat og dryss over gressløk eller mynte. Hell over 2 ss olivenolje, press over litt limesaft og vend forsiktig. Topp med smuldret fetaost og og litt mer urter.