Spinatpanne med egg og fetaost

Spinat har alltid vært tilstede i oppveksten min på lik linje med mange andre grønnsaker. Min mor hadde alltid et lite varmt måltid klar til oss etter skoletid. Der gikk ofte spinat igjen i kombinasjon med egg og ost. Ikke minst fetaost som er uslåelig med spinat.

.

Spinatpanne med egg og fetaost

Personer: 2 middag

Ingredienser

  • 200 g vasket spinat, fjern de grove stilkene
  • 2 ss olivenolje
  • 1/2 løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 egg
  • 75 g fetaost
  • Salt
  • Litt paprika, aleppo pepper eller chiliflak til å drysse over

Slik gjør du

  1. Varm olje i en panne og stek løk og hvitløk myk før du har i spinatbladene. Dytt Spinaten i pannen med hendene om nødvendig. Snu spinaten med stekespade til alle bladene nesten faller sammen. Smuldre fetaost over spinaten og knekk i eggene. Stek til eggene er ferdige. Dryss litt salt og paprika, aleppo eller chiliflak over eggene og server med godt brød til.

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.