Polenta, spinat og speilegg
Ingredienser
- 1/2 løk, hakket
- 200 gram ferske spinat blader
- 4 egg,
- Litt olivenolje til steking
- Salt
- Spisskummen til å drysse over Polenta
- 7 dl vann
- 1,5 dl melk
- 170 g grov maismel(Polenta)
- Litt reven Parmesan
- 2 ss smør
Slik gjør du
- Kok opp vann i en kjele og rør i polenta litt og litt for å unngå at det klumper seg. Reduser varmen og la småkoke i ca 10 min mens du rører i den med en tre sleiv. Ta Kjelen av varmen og ha i melk, parmesan, salt og pepper, Polentaen skal være myk nok til å slippe fra en skje. Ha på lokk og hold varm Ha i olivenolje i en stekepanne og stek løken til den er myk. Tilsett spinatbladene og snu dem til bladene har falt sammen. Smak til med salt og pepper. Steik eggene. Ha polenta i skåler og fordel spinatblandingen over grøten og legg et speilegg opp på spinaten. Dryss salt og og gjerne litt spisskummen over egget.
Kjøttboller med fennikel i tomatsaus – Aichas Mat 20. desember 2015 (19:11)
[…] Helt andre boller som du kan servere med pasta eller polenta. Oppskrift på polenta finner du her […]
Tyve deilige måter å bruke egg på – Aichas Mat 18. april 2017 (15:19)
[…] POLENTA SPINAT OG SPEILEGG […]