Poké av laks, med syltet reddik
Hawai poké er veldig godt og lett å lage. Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å “kutte biter” Her blander man rå fisk i soya saus, sesameolje og sesamfrø. En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. I denne varianten er det brukt lettsyltet reddik, mango, salat og sushiris. Deilig hverdagsmat og lettvint mat å servere gjester. Om du ikke kjøper velegnete vakumpakket fisk må du huske på at fisken bør fryses først.
Oppskriften er utviklet for LERØY #REKLAME #BETALTINNLEGG
Ingredienser
- 500 g fersk laks, i terninger
- 4 ss soyasaus
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 ss sesamolje
- 1-2 ss ristede sesamfrø
- 3 dl Sushiris
- Til reddiker:
- 1 bunt reddiker
- ½ dl eddik
- 1 dl sukker
- 1 ½ dl vann
- Tilbehør 1 mango, i terninger
- 1 liten pose babyleaves
- 1 pose spirer
- En neve frisk koriander
- Annet tilbehør:
- Soyasaus og chilisaus
Slik gjør du
- Syltet reddik: Rør sammen eddik og sukker til sukkeret er oppløst og ha i vann. Legg reddikskiver i skålen med eddikblandingen og la stå mens du forbereder de andre ingrediensene.
- Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 min til marinering.
- Kok sushiris etter pakkeanvisning og forbered annet tilbehør mens fisken marineres. Lag bowls med ris i bunnen eller sett frem små skåler med de ulike ingrediensene på bordet og la alle sette sammen sine egne poké bowls. Server litt soya og chili saus til.