Poké av laks, med syltet reddik 

Hawai poké er veldig godt og lett å lage. Poké (uttalt poh-keh) er det hawaianske ordet for å “kutte biter” Her blander man rå fisk i soya saus, sesameolje og sesamfrø. En pokébolle kan varieres i det uendelig med tilbehør og er lett å få til. I denne varianten er det brukt lettsyltet reddik, mango, salat og sushiris. Deilig hverdagsmat og lettvint mat å servere gjester. Om du ikke kjøper velegnete vakumpakket fisk må du huske på at fisken bør fryses først. 

Oppskriften er utviklet for LERØY    #REKLAME #BETALTINNLEGG

 

 

 

 

 

 

Poké av laks, med syltet reddik 

Personer: 4

Ingredienser

  • 500 g fersk laks, i terninger
  • 4 ss soyasaus
  • 1 fedd hvitløk, knust
  • 2 ss sesamolje
  • 1-2 ss ristede sesamfrø
  • 3 dl Sushiris
  • Til reddiker:
  • 1 bunt reddiker 
  • ½ dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 1 ½ dl vann
  • Tilbehør 1 mango, i terninger
  • 1 liten pose babyleaves
  • 1 pose spirer
  • En neve frisk koriander
  • Annet tilbehør:
  • Soyasaus og chilisaus

Slik gjør du

  1. Syltet reddik: Rør sammen eddik og sukker til sukkeret er oppløst og ha i vann. Legg reddikskiver i skålen med eddikblandingen og la stå mens du forbereder de andre ingrediensene.
  2. Bland fiskebitene, sesamfrø, sesamolje, soyasaus, hvitløk og litt nykvernet pepper. Sett kjølig i ca 30 min til marinering.
  3. Kok sushiris etter pakkeanvisning og forbered annet tilbehør mens fisken marineres. Lag bowls med ris i bunnen eller sett frem små skåler med de ulike ingrediensene på bordet og la alle sette sammen sine egne poké bowls. Server  litt soya og chili saus til. 

Additional Info

No Comments

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.