Meze 2 (Påske lam a la Aicha)

Årets påskelam blir servert på marokkansk vis, sammen med forskjellige mezeretter og en persisk risrett.

Jeg har  valgt å serverer en utvidet varm meze med marokkanske lammekebab på spyd , persisk ris, baba ganoush, spinat og yoghurt dipp, grillet paparikasalat, tomatsalat og herlige marokkanske brød som ligner på pitabrød. Andre fat på mitt mezebord, som ikke har fått plass i bildet er fetaost og en marokkanske auberginerøre- Zaalouk

Meze eller mezze er små tallerkner med dips og salater som deles som forrett eller som et helaftens måltid. En vanlig og populær måte å spise på i Middelhavsområde og Midt-Østen. Brød og et par dips som baba ganoush, hummus, muhammmara og labneh sammen med oliven er ofte hovedelementene i en meze. Tabbouleh, salater, ost, fylte ayberginer, stekte grønnsaker er også populære.  Det finnes uendelige varianter av retter som kan inkluderes i et meze måltid og det er uten tvil grønnsakene som regierer i en Meze. Men den kan også være et utvidet varmt måltid og da serverer man ofte kebab, kefta kebab av kjøttdeig eller lammespyd.

n.

For å finne oppskrifter til dette mezzebordet klikk på bilde:

 

 

Oppskrift på Batbou(marokkanske brød) kommer senere. I kategori Meze vil du finne flere oppskrifter på retter du kan utvide din Meze med.

 

 

 

No Comments

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.