Lakserogn servert på arabisk vis
Recipe for salmon roe on Arab flatbread at the bottom of this page
Min multikulturelle bakgrunn gjenspeiles ofte i maten jeg lager. Jeg blander hemningsløs og liker å skape møter med de forskjellige kulturene som har vært og fremdeles er en del av livet mitt. Som dere sikkert har lagt merke til bruker jeg ofte arabisk flatbrød, som jeg kjøper i min lokale innvandrer butikk.
Denne gangen har jeg brukt dem til å lage en forrett/ snacks til en liten sommerfest, og det er mer en inspirasjon enn en oppskrift. Den er vakker å se på, har nydelige kontraster og en knallgod sprø bunn.
Dette trenger du :
- Arabiske flatbrød, alternativer til flatbrød kan være tortilla lefser( Nan brød er for tykke)
- Labneh med noen dråper sitron saft. Labneh kan du lett lage selv http://aichasmat.no/labneh/eller kjøpe i en innvandrerbutikk. Alternativer til labneh kan være ricotta eller yoghurt blandet med litt kremost)
- Rødløk
- Vårløk eller gressløk
- Granateplekjerner
- Lakserogn
- Sumac (er tørkede bær fra en busk som vokser i Midtøsten og Italia. Sumakbærene er rødbrune eller fiolette og har en litt sitronaktig smak.) kan sløyfes eller erstattes av litt finraspet sitronskall.
Slik gjør du:
Varm flatbrødene til crispy i stekeovn. Avkjøl og smør yoghurtosten jevnt over brødene . Gi toppingen litt omsorg og fordel løk, granatepler og lakserogn pent utover osten. Del flatbrødene forsiktig i 8 deler og server med en gang.
My multicultural background is often reflected in the food I make. I mix unrestrained and like to create meetings with the different cultures that have been and still are a part of my life. As you probably have noticed I often like to use Arab flatbread, which are purchased in immigrant stores.
This time I have used my flatbreads to create an appetizer / snacks/ for a small summer dinner party and it is more an inspiration than a recipe. It’s beautiful to look at, and has gorgeous flavor and outstanding crispy.
This is what you need:
- Arab flatbread alternatives to flatbread can be tortilla griddle (Nan bread is too thick)
- Labneh with a few drops of lemon juice. You can easily make labneh yourself http://aichasmat.no/labneh/eller buy in an immigrant shop. Alternatives to labneh can be ricotta or yogurt mixed with a little cream cheese)
- Red onions
- Scallions or chives
- Pomegranate Kernels
- Salmon roe
- Sumac (s dried berries from a shrub that grows in the Middle East and Italy. Sumac berries are reddish or violet and has a slightly lemon like flavor.) May be omitted or replaced by some lemon zest.
Method:
Warm flatbread until crispy in oven. Cool and cover with labneh cheese . Add onions, pomegranates and salmon roe nicely on topp of labneh. Cut the flatbread in 8 pieces and serve immediately